Sinds 1946

Scouting in Hoogeveen werd kort na de Tweede Wereldoorlog opgericht. In oktober 1946 startten de verkenners van de Ter Stege Troep. Door de jaren heen breidde de groep langzaam uit. Er kwamen speltakken voor meisjes (het Veedim Vendel) en uiteindelijk in de jaren ‘80 ook voor de jongste kinderen: de bevers.Bij recente wijzigingen zijn we toch ook trouw gebleven aan de namen die binnen Scouting Hoogeveen historie hebben. Zo hebben we nu weer een Náhani Troep. Na jaren van afwezigheid is deze van oorsprong jongensspeltak als helemaal van deze tijd teruggekomen voor jongens én meisjes.

UPDATE 10 JULI 2021

In 2021 vieren we ons 75-jarig jubileum. Natuurlijk willen we groots uitpakken, maar Corona gooit behoorlijk roet in het eten. Het is dit jaar moeilijk om met de hele groep uitgebreid te vieren hoe lang we al bestaan. Door de persconferentie van 9 juli jl. zijn we weer in een nieuwe realiteit beland. Dit is er een waarin we het een onmogelijke opgave achten om ons zo lang gewenste jubileumkamp door te kunnen laten gaan. Er is voor ons als organisatie ook niet meer te anticiperen op een situatie in Nederland die per week verandert.

Met pijn in ons hart hebben we daarom alle deelnemers moeten melden dat het jubileumkamp in 2021 toch niet door zal gaan. Als het virus ons goed gezind is, zullen we in 2022 ons 76 jarig jubileum vieren met een kamp dat net zo mooi, zo niet nog mooier, wordt dan we deze zomer voor ogen hadden.

Kamp

Het jubileumkamp gaat in 2021 niet door.

Reünie

Let op: dit evenement is verplaatst met een nieuwe datum en locatie!

We organiseren 25 september 2021 bij ons eigen clubhuis in Hoogeveen de reünie die we oorspronkelijk tijdens het jubileumkamp gepland hadden. Voor deze reünie zoeken we zoveel mogelijk 18+(oud)leden om dit met ons te vieren en herinneringen op te halen.

Tijdens de reünie zullen we op een Scouting manier met elkaar hernieuwd kennis maken. We gaan verder samen gezellig barbecueën.

Geef je hier op voor de reünie

Heb je vragen over de reünie? Stel ze hier of stuur een mail aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “reünie”. Simone, Freek, Gerwin en Lydia zullen hun best doen deze vragen te beantwoorden.

Facebook Event

Voor de reünie hebben we een Facebook Event aangemaakt. Je kunt hier je interesse of deelname kenbaar maken. Regelmatig zullen we nieuwe informatie plaatsen. Klik op deze link om naar het Facebook Event te gaan. Er hebben al ruim 80 mensen gereageerd!

Ken je geïnteresseerden die geen Facebook hebben, stuur ze dan door naar deze website voor meer informatie en aanmelden.